AFA Soler de Vilardell / Noticies / Setmanari FAPAC – 17.02.2016

Setmanari FAPAC – 17.02.2016

RESERVEU LES VOSTRES AGENDES!
Dissabte 27 febrer: Assemblea Territorial Comarques Barcelona
Escola l’Arjau (Vilanova i la Geltrú)

Dissabte 12 de març: Assemblea General FaPaC
Escola Els Pinetons(Ripollet)

PROPERAMENT, REBREU TOTS ELS DETALLS

 

#ACTUALITAT

Roda de premsa per denunciar els tancaments a P3

En roda de premsa, la FaPaC hem deixat palès públicament el nostre rebuig als tancaments de línies i escoles. Hem denunciat que en els darrers tres anys s’han perdut 475 grups d’infantil, el 90% públics. Exigim el mateix tracte de l’escola pública i concertada a l’hora d’ofertar places. Aprofitem per recordar-vos que el període de preinscripció començarà el proper 30 de març. Més informació.
>Tota la informació a: Espai web No als tancaments
>Continuem recollint dades! Expliqueu-nos si us volen tancar grups: Formulari recollida dades


Acord per combatre les desigualtats des de l’AMPA
La FaPaC i l’Observatori de la Infància de l’Hospitalet hem signat una col·laboració per empoderar i donar suport a les AMPA per tal que siguin observadores de proximitat, és a dir, detectin bones pràctiques i també necessitats que afecten la infància i l’adolescència. L’objectiu: combatre les desigualtats. Més informació

Les AMPA gironines han celebrat la seva Assemblea
Banyoles va ser l’escenari de la trobada anual de les AMPA de Girona celebrada dissabte passat. La desigualtat a les escoles i els efectes de la pobresa infantil van ser alguns dels temes centrals. També es va anunciar públicament que, d’ara endavant, Gisela Vicenç serà la nova presidenta de la FaPaC a Girona. Més informació.

Consells i recomanacions per escollir escola
La FaPaC hem participat en el reportatge del Criatures (Diari ARA) per donar el nostre punt de vista sobre els factors a tenir en compte a l’hora de triar centre per als nostres fills i filles. Aquestes són les nostres recomanacions per escollir escola.

#L’AMPA AL DIA

Presentació del Model 347 a l’Agència Tributària
Durant el mes de febrer les associacions han de presentar una declaració informativa de les operacions realitzades amb tercers, tant clients com proveïdors, si s’ha superat la quantitat de 3.005,06 euros anuals. Si és el vostre cas, us expliquem com fer-ho. Teniu temps fins al 29 de febrer de 2016. Més informació.

#AGENDA

Badalona, “Vila Groga”
La Plataforma ciutadana en defensa de l’educació pública, Badalona Es Mou, que agrupa AMPA, FAMPAS, professorat i equips directius, presentarà al Ple de l’Ajuntament del proper 23 de febrer la seva demanda perquè la ciutat sigui declarada “Vila Groga”. Podeu donar-hi suport! Més informació.


Debat sobre com disminuir l’abandonament i fracàs escolar
Amb la participació de l’Àlex Castillo, president de la FaPaC. Més informació i inscripcions.

Quan? Dijous, 18 de febrer, a les 18.30h.
On? Palau Macaya (Barcelona).

 

Jornada d’Avaluació, organitzada pel MUCE
El Marc Unitari de la Comunitat Educativa us convida a participar en la jornada que tindrà com a convidats Enric Prats, Neus SanMartí i Antoni Zabala. Hi haurà debats i 10 grups de treball. Més informació i inscripcions.

Quan? Dissabte 27 de febrer, a les 9.00h
On? IES Milà i Fontanals (Barcelona)

#MOBILITZACIÓ

Cap tancament de línies públiques, contra la massificació a secundària
El MUCE convoquem una mobilització unitària contra els tancaments de grups i línies, contra la massificació a secundària, i a favor de la reducció de les ràtios. Sumeu-vos-hi! Defensem l’ensenyament públic.

Diumenge, 28 de febrer
A les 11.30h
A la plaça Sant Jaume (Barcelona)


Fins la setmana vinent!