AFA Soler de Vilardell / Noticies / Les obres de construcció de la nova escola Soler de Vilardell començaran el mes de maig

Les obres de construcció de la nova escola Soler de Vilardell començaran el mes de maig

Visita_obres_Soler_de_Vilardell.JPG.220x165

Tècnics vinculats a l’obra s’han reunit aquest matí amb tècnics municipals acompanyats de l’alcalde en el terreny on es construirà l’escola.

El 13 de maig se signarà el contracte d’adjudicació de la construcció de l’escola Soler de Vilardell amb l’empresa guanyadora del concurs, Arcadi Pla S.A, i tot seguit, s’iniciaran les obres, que es preveu que durin uns 14 mesos. Recordem que per garantir la construcció del nou edifici de l’escola i l’edifici de Formació Professional de l´Institut Baix Montseny, l’Ajuntament hi aporta 1,5 milions d´euros.

 

L’edifici de l’escola Soler de Vilardell és un edifici d’una línia educativa de construcció tradicional. Segons el projecte constructiu, l’edifici està ubicat de tal manera que permet diferenciar clarament el pati d’infantil i el pati de primària. Aquesta ubicació, també, permet diferenciar 2 accessos, un, per a educació infantil i, un altre, per a educació primària. Hi ha la possibilitat que els infants d’educació infantil puguin accedir a l’escola a través del pati d’infantil i, directament, a les aules.
Les 3 aules d’educació infantil tenen orientació sudest i cada aula disposa d’un petit porxo exterior per fer activitats. A la planta baixa de l’edifici, també, estan ubicats els següents espais:
  • L’aula de psicomotricitat, la biblioteca, uns lavabos i un vestíbul amb accés independent a la resta de l’edifici que afavoreix l’ús d’aquests espais fora d’horari escolar.
  • El menjador escolar amb una cuina equipada i un mòdul de lavabos, també, amb accés independent i directe des del pati de l’Institut Baix Montseny, amb l’objectiu que, si convé, fora de l’horari del menjador de l’escola, els alumnes de l’Institut puguin fer-ne ús.
  • Un gimnàs/sala d’actes amb escenari, vestidors i dutxes.
  • El vestíbul d’entrada a l’escola amb un espai de consergeria i els despatxos d’administració, direcció i cap d’estudis.
Al primer pis, estan ubicades les 6 aules d’educació primària, una aula d’informàtica i una aula polivalent. Totes dues aules disposen d’accés a dues terrasses, respectivament, que permeten que aquest espai, també, pugui esdevenir un espai educatiu. Per últim, al primer pis, també, hi ha ubicades dues aules de desdoblaments i un despatx de tutories.