Extraescolars

AFA Soler de Vilardell / Extraescolars

Les activitats extraescolars de l’escola Soler de Vilardell les organitza l’AFA, amb el recolzament de l’escola, i es realitzen fora de l’horari escolar.

 

Entenem que les activitats extraescolars permeten garantir un entorn educatiu, de relació i lúdic per als infants. Cal tenir en compte, però, de no sobrecarregar-los. Les activitats extraescolars no haurien de superar les 3-4 hores setmanals. Recordeu que els vostres fills i filles necessiten temps lliure i també temps per estar amb vosaltres.

 

Les activitats extraescolars han de ser prou atractives i interessants per als infants, doncs es fan en el seu temps lliure. Una bona manera d’encertar l’activitat extraescolar és preguntar-los directament quina activitat volen fer. No és aconsellable obligar-los a escollir una activitat. És més profitós escoltar les seves preferències i motivar-los per fer l’activitat.

 

El seu caràcter i habilitats ens poden servir de referència a l’hora de triar una activitat. De vegades tenim tendència a intentar que el nostre fill o filla destaqui en una activitat que nosaltres no vam poder fer. També heu d’evitar escollir una activitat per raons de gènere, ja que ni sempre als nois els agrada més l’esport que a les noies, ni sempre les noies els agrada més la dansa que a els nois.

 

D’altra banda, recordeu que les activitats extraescolars també són espais educatius i d’influència. Cal mostrar interès per les activitats que fan i amb qui es relacionen, siguin adults o de la seva mateixa edat.

 

Per acabar volem agrair a les persones que ens ofereixen les extraescolars per haver ajustat el preu ja que entenem que el fet d’haver de pagar per les extraescolars genera un efecte segregador i qui no disposa de recursos perd la possibilitat de gaudir d’aquestes activitats. Des de l´AFA del Soler de Vilardell entenem que l’escola ha de ser un generador d´igualtats i com a part de la Comunitat Educativa una de les nostre funcions es vetllar per les oportunitats i igualtats de tots els infants.

ACTIVITATS

Piscina

Es realitzen al centre “Sot de les Granotes” situat al carrer Francesc Macià, 15. (Sant Celoni)

 

Infantil (P3, P4 i P5):

 

 • El número mínim d’alumnes per fer l’activitat és de 6 infants.
 • Els familiars podran baixar amb la mainada que ho necessiti tant al principi de l’activitat com al final, i es podran quedar al mateix centre per seguir l’activitat. Es disposarà de 3 vestuaris mixtes.

 

Primària (de 1r a 6è):

 

 • El número mínim d’alumnes per fer un grup és de 7 infants, però és difícil que es coincideixi en el nivell, És per això que es valorarà cas per cas segons l’edat, nivell i preferències d’horari de les famílies.
 • Es disposa de vestuaris separats per nens i nenes.

 

Horaris i preus:

 

Infantil: Dimarts de 17.45 a 18.30h

Primària: Dimecres de 17.45 a 18.30h

(tot i que és una activitat amb gran varietat de nivells. Proposem un grup els dimecres, però es valora cas per cas si és més adequat un altre dia per poder adaptar-se al nivell de l’infant.

Infantil: Socis: 54 € / trimestre | No socis: 58 € / trimestre

Primària: Socis: 48 € / trimestre | No socis: 52 € / trimestre

El transport fins al centre “Sot de les Granotes” és a càrrec de la família.

 

Material:

Banyador, casquet de bany, tovallola i xancletes.

 

 

Observacions:

Si hi hagués algun nen/a amb alguna patologia caldrà avisar al responsable de l’activitat.

A principi de curs s’entregarà una targeta a cada família per poder accedir a la zona de vestuaris. La targeta s’ha de retornar al final de curs. Si no es retorna, el seu cost és de 3€

Taekwondo

El taekwondo és una art marcial de les més completes que existeix, on hi ha una fusió d’esport i d’art marcial, l’alumne aprendrà els atacs, defenses, pumses, nocions de combat…

 

En l’aspecte físic , el taekwondo ajuda a desenvolupar al màxim totes les capacitats pròpies del nostre cos, força, elasticitat, resistència, integració, adaptació, així com un desenvolupament harmònic i funcional de tot el nostre organisme.

 

Espiritualment, aquest esport ensenya als seus participants a de ser perseverants amb els objectius dissenyats. A més d’inculcar una sèrie de valors de l’educació i del companyerisme, els nens aprendran a respectar tant al seu mestre com als seus companys.

 

Contribució del Taekwondo en el procés formatiu dels nens i nenes:

 1. Exercita la concentració i la disciplina, creant hàbits que ajudaran al nen en els seus estudis i tasques. 
 2. Fomenta el respecte i l’educació, fent que el nen/a sigui més comprensiu,  tingui millor control personal i crei actituds positives cap als altres.
 3. La conquesta de la confiança i seguretat en si mateix/a farà que el nen/a se senti segur/a i amb confiança de les seves possibilitats en diferents situacions de la vida quotidiana.
 4. Millora de la seva forma física, oferint al seu cos resistència, increment d’energia, estímuls, flexibilitat, reflexes i motricitat, que milloraran el seu estat físic i afavoriran al seu desenvolupament.

Aquesta activitat extraescolar serà dirigida per un professional en Taekwondo que serà qui ensenyi, gestioni i controli les classes.

Activitat dirigida a alumat de:

P5, 1r, 2n, 3er, 4t, 5è i 6è  

 

Horaris i Preus:

Dilluns i/o divendres, de 17.15h a 18.15h

1 dia a la setmana:

SOCIS 19 € / NO SOCIS 22 €

2 dies a la setmana:

SOCIS 27 € / NO SOCIS 30 €

Observacions:

 • Els monitors recolliran els nens a les classe, a partir de les 16h45, en 15/20 minuts estaran berenant, intentant en tot moment començar la activitat a les 17h15. L’activitat acabarà a les 18h15.
 • En el preu inclou una assegurança esportiva per a tot un curs, així com tot el material que s’utilitza a l’activitat.
 • El pagament de cada activitat es realitzarà a principi de mes.
 • Es recuperaran aquelles classes en les què el monitor/a no hagi pogut assistir.

Preguem màxima puntualitat a l’hora de recollir els vostres fills i filles.

Escacs

Està demostrat que la pràctica dels escacs potencien la capacitat d’atenció i de concentració, el pensament lògic, la imaginació i la creativitat, la capacitat de síntesi i de decisió, la capacitat deductiva i la intuïció, millora la memòria, i ajuda a millorar l’autocontrol.

Des de les normes del joc a com jugar a l’obertura – o com començar bé una partida -, el desenvolupament de les peces, la tàctica, com jugar els finals (posicions amb poques peces) en definitiva: les estratègies i idees més importants d’aquest joc i esport que desenvoluparà la lògica, la capacitat de planificar i la imaginació en els vostres fills i filles

Jordi Herms, Mestre Català i actual professor d´escacs a l´Escola Josep Roca Pallerola ens ofereix la seva experiència en divulgació d´escacs de més de 30 anys impartint classes arreu de Catalunya.

 

 

Dirigida a alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è

Horaris i preus:

Dilluns o dimecres, de 17.15h a 18.15h

Socis: 20 € 

No socis: 22 €

(pagament mensual)

Dansa

La dansa és un art consistent a expressar-se mitjançant desplaçaments i moviments del cos. Es fa servir bé com a forma d’expressió, bé com a interacció social, o bé pot estar present en actes espirituals o en altres tipus d’actuacions artístiques. L’ésser humà va aprendre a ballar abans que a parlar. Juntament amb el teatre i la música, la dansa és una de les tres arts escèniques que existeixen des de l’antiguitat.

 

Dirigida a alumnes de P5, 1r i 2n

Horaris i preus:

Dijous, de 17.15 a 18.15h

Socis: 30 € 

No socis: 31 €

 

Timbalers

Activitat destinada a la creació d’un grup de percussió format per timbals,, surdos, caixes, tambors, etc. amb l’objectiu de desenvolupar peces rítmiques de forma autònoma i per acompanyar el gegant del Soler en cercaviles, animar festes, etc.

 

És una activitat familiar, destinada a p/mares i nens conjuntament. El número mínim d’inscrits per fer l’activitat és de 6 infants/adults. És a dir, els nens podrien venir acompanyats dels seus pares (pagant una sola cuota) o bé venir sols.

 

 

Dirigida a alumnes de P3, P4, P5, 1r, 2n, 3er, 4t, 5è i 6è

Horaris i preus:

Divendres de 17.15 a 18.15h

Socis: 20 € 

No socis: 22 €

 

Material:

 

D’entrada el material el proporcionarà el mateix professor. Ara bé, si surt la extraescolar, l’AFA agafa el compromís de pagar un lloguer “simbòlic” pels instruments o bé es planteja la compra dels instruments (juntament amb l’Escola)

NORMATIVA I INFORMACIÓ

Inscripcions

Inscripció

Cal formalitzar la inscripció fent ús del formulari a tal efecte que es pot trobar a la web de l’AFA. Estan obertes fins el 21/09/2018.

Les inscripcions fora del termini establert seran acceptades prèvia consulta amb el responsable de l’activitat i es poden entregar a l’escola, a l’AFA o al responsable de l’activitat assegurant-se que l’AFA està informada (via correu electrònic, preferentment).

 

Documentació:

 

Per poder gaudir de les extraescolars caldrà estar al dia del pagaments a l’AFA.

Normativa

La inscripció a les extraescolars implica l’acceptació de la normativa establerta

Consultes o suggeriments

Si necessiteu comentar qualsevol aspecte sobre les extraescolars podeu fer un escrit i deixar-lo a la bústia de l’AFA o bé comunicar-ho a través d’un correu electrònic indicant el nom del vostre fill o filla, el vostre telèfon de contacte i el motiu de l’escrit. L’AFA es posarà en contacte amb vosaltres al més aviat possible.

Contacte

Comissió extraescolars
afasolerdevilardell@gmail.com
Escola Soler de Vilardell: 93 867 24 39